Su Đok

Su-Jok-therapy-Sujok-Su-dzok-mother-tincture-urtinktur-teinture-mere-homeopat-ekstrakt-tinktura-biljni-preparati-com-Alternativa-Metode-dijagnostike-lecenja

SU ĐOK (SU JOK) TERAPIJA

 

Su Đok terapija je autorsko delo prof. Park Jae Woo-a iz Južne Koreje.

Naučna provera validnosti Su Đok terapije realizovana je naučno-istraživačkim metodama na državnim klinikama u zemljama bivšeg SSSR-a.

Pored toga, dodatni doprinos pružili su i radovi individualne primene obučenih praktičara širom sveta, uključujući i praktičare iz Srbije i bivše Jugoslavije.

Mnogi od rezultata su objavljeni u zbornicima radova Međunarodne Su Đok Akademije i stručnim časopisima Su Jok Akupunkture.

 

Su Đok terapiju čini skup metafizičkih dijagnostičko-terapijskih metoda, usklađenih sa problemom, nivoom i strukturom poremećaja stanja zdravlja, a mesto izvođenja su šaka (Su) i stopalo (Đok).

U tom cilju razvijeni su i potvrđeni dijagnostičko-terapijski sistemi sistemi korespondencije telu (sistemi fizičke sličnosti telu), energetski sistem primenjen na korespondentnim meridijanima, emocionalni sistem primenjen na korespondentnim meridijanima i sistem na nivou mentalnih razloga primenjen na korespondentnim meridijanima.

Na svakom od njih može se dijagnostikovati i tretirati kako problem koji je zaposeo telo u celini, tako i onaj koji je zahvatio samo neki njegov deo, ali i kada je zahvaćena samo sekcija nekog dela tela.

 

Tehnike koje se koriste su:

Su Đok presura,

Su Đok magnetoterapija,

Su Đok semenoterapija,

Su Đok akupunktura,

Su Đok moksaterapija,

Su Đok Twist terapija,

Su Đok masaža,

Su Đok kolorterapija

kao i tehnike drugih terapija primenjeni na Su Đok korespondentnim sistemima.

 

Glavne karakteristike Su Đok terapije su visoka efikasnost, apsolutna neškodljivost, univerzalnost primene, jednostavnost i niski troškovi primene.

 

Izvor: Ministarstvo zdravlja RS

Ostavite odgovor

vrh