Refleksologija i refleksoterapija

Reflexology-Reflexzonenmassage-Reflexologie-Refleksologija-mother-tincture-urtinktur-teinture-mere-homeopat-ekstrakt-tinktura-biljni-preparati-com-Alternativa-Metode-dijagnostike-lecenja

REFLEKSOLOGIJA I REFLEKSOTERAPIJA

 

REFLEKSOLOGIJA je veoma stara grana tradicionalne medicine, koju vekovima poznaju i primenjuju narodi zemalja Dalekog Istoka i Egipta, kao i Indijanci.

Američki autori su prvi shvatili njen značaj, pa su sakupili i obradili drevna iskustva, čija se primena u praksi naziva REFLEKSOTERAPIJA.

 

Danas je široko rasprostranjena na svih pet kontinenata, sa mrežom ustanova u kojima se izučava i primenjuje kao dopunska terapija oficijelne medicine.

U Holandiji su, na primer, refleksoterapeuti zvanično zaposleni u mnogim domovima zdravlja, radeći sa pacijentima koje im lekari upute na tretman.

Medicinskim radnicima refleksoterapija može obogatiti mogućnosti zdravstvene pomoći.

Naši tabani imaju zadivljujuću strukturu refleksa povezanih sa svim delovima tela.

Refleksologija je razradila tehniku ručnog pritiska i masaže njihovih refleksnih zona, da bi doprinela očuvanju skladnog rada tela.

 

Refleksoterapija ima preventivno i terapeutsko dejstvo pomaže očuvanju zdravlja i ispravljanju oštećenja pojedinih delova tela, doprinosi opuštanju kod napetosti i stresa, regulisanju protoka krvi, poboljšanju oseta nerava a time i vraćanju organizma u stanje ravnoteže na prirodan način.

Kada se nauče zone stopala koje odgovaraju određenim organima i tehnika njihove obrade, to može biti od velike pomoći u svakodnevnom životu.

Radeći na svojim stopalima otkrićemo veliko zadovoljstvo, jer i rad na zdravim delovima izuzetno prija. Ako je bolest već prisutna i motivacija treba da bude veća.

Obrađujući stopala drugih, pomoći ćemo im da se opuste i uživaju u našem umeću i brizi za njih.

Ako smo svesni da je naše zdravlje u našim rukama i da ga reba čuvati, prihvatićemo mnoge načine preventive.

Refleksoterapija je jedna od njih, dostupna svakome ko je motivisan da je prihvati, nauči i primenjuje.

 

Izvor: Ministarstvo zdravlja RS

Ostavite odgovor

vrh